banner5.jpg

Kip Wellington

Met romige doperwtensaus

Ingrediënten:

1 el olijfolie

4 kipfilets

20 gram boter

1 ui, fijngesneden

2 tenen knoflook, fijngesneden

250 gram champignons

1 el verse tijmblaadjes

1 ei

125 ml witte wijn

125 kippenbouillon

125 ml slagroom

110 gram diepvriesdoperwten

Bereiding:

Verwarm de oven op 220°C. Verhit de olie in een koekenpan. Bestrooi de kipfilet met zout en peper. Bak ze 2 min.per kant tot ze licht kleuren. Schep ze op een bord. Laat iets afkoelen. Bak de ui en knoflook 3 min. Voeg champignons toe en bak ze 3 min. Voeg tijm en zout en peper toe. Laat enigszins afkoelen. leg op elk lapje deeg een kipfilet. Schep het paddenstoelenmengsel erop, vouw het deeg eromheen, zodat de vulling goed omsloten is. Roer het eigeel los met 1 eetlepel water, en bestrijk het deeg hiermee. Bak de filet 15-20 min met de naad naar beneden goudbruin. Laat de wijn inkoken op matig hoog vuur. Voeg de bouillon toe en laat 2 min inkoken. De room erbij en laat 3 min inkoken. Voeg de doperwten en wat zout en peper toe en laat 1 min doorwarmen. Serveer de kip met de doperwtensaus.

Schenk een lekkere witte wijn erbij. Tip: Een mooie Sancerre of Poully Fumé !! Bon appetit et a votre santé.

Bron: Delicious